На виконання протоколів Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (далі – Постійна комісія з питань ТЕБ та НС) від 21.06.2022 №26, від 28.02.2023 №9, від 10.06.2024 №9 протоколів доручень першого заступника начальника Київської міської військової адміністрації від 22.02.2023 №9, від 20.03.2023 №13, від 03.04.2023 № 8256/28 спеціалістами Головного управління розпочато здійснення превентивних заходів впливу щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства про харчові продукти та ветеринарну медицину, зокрема щодо дотримання температурних режимів .особливо при реалізації шкидкопсувних продуктів, шляхом збору інформації в місцях проведення ярмаркових заходів.
Під час збору інформації проводилася роз’яснювальна робота з організатором ярмаркових заходів в м. Києві КП «Світоч» та суб’єктами господарювання стосовно вимог нормативно-правових актів у визначених сферах, зокрема в сфері безпечності та якості харчових продуктів, та відповідальності за їх порушення
На 20 ярмаркових заходах зібрано інформацію щодо дотримання вимог нормативно-правових актів у сфері безпеки та якості харчових продуктів. Фахівці Головного управління зафікссували відсутність належних засобів для підтримання та вимірювання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів на ярмарках у м. Києві та склали 35 протоколів про адміністративне правопорушення за обіг непридатних харчових продуктів.
Організаторів ярмаркових заходів та операторів ринку попереджено про необхідність дотримання температурного режиму та загальних гігієнічних вимог.
Робота в цьому напрямку продовжується...